Російські обстріли залишають тисячі людей без світла та газу, - Міненерго

Російські обстріли залишають тисячі людей без світла та газу, - Міненерго

Внаслідок постійних обстрілів з боку російської армії тисячі українців залишилися без світла та газу. Найбільш критична ситуація спостерігається в Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

За останню добу внаслідок обстрілів без електропостачання опинилися понад 8 тисяч споживачів у Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

У Донецькій області через обстріли минулої доби призвели до знеструмлення 6,1 тисячі абонентів у чотирьох населених пунктах, які вже відновлено. На ранок без напруги залишаються 84,2 тисячі абонентів у 141 населеному пункті. Через бойові дії пошкоджено розподільний газопровід середнього тиску, без газопостачання залишились 153 абоненти.

У Запорізькій області знеструмлено 1,9 тисячі споживачів через бойові дії, на ранок без електропостачання залишаються 5,6 тисячі споживачів.

У Київській області через технологічні порушення у двох населених пунктах відключено 703 споживача від газопостачання.

У Сумській області внаслідок бойових дій без світла залишилось 347 абонентів у трьох населених пунктах. Загалом без електропостачання залишається 6,5 тисячі абонентів у 81 населеному пункті.

У Тернопільській області через технологічні порушення у одному з населених пунктів відключено 173 споживача від газопостачання.

У Харківській області без електропостачання на ранок залишаються 39,3 тисячі споживачів.

У Херсонській області, у Херсоні енергетики заживили 253 абоненти, але понад 10 тисяч споживачів залишаються без світла. Загалом в області у 45 населених пунктах без електропостачання понад 25 тисяч споживачів .

У Чернівецькій області через технологічні порушенняу одному з населених пунктів 398 споживачів без газопостачання.

У Чернігівській області через бойові дії без електропостачання залишаються 1,2 тисячі абонентів у 25 населених пунктах.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Київській області під час огляду на енергетичному об’єкті було виявлено тіло чоловіка.

Головне