Російські обстріли пошкодили газогони у двох областях

Російські обстріли пошкодили газогони у двох областях

У Сумській та Харківській областях через ворожі обстріли пошкоджень зазнали розподільні газогони. У зв'язку із цим в обох регіонах без газу залишились 800 домогосподарств, інформує Міненерго. 

Станом на ранок 17 квітня без електрики в Україні залишаються 423 населених пунктів. Світло відсутнє з різних причин, включно з бойовими діями та наслідками несприятливих погодних умов. 

В "Укренерго" повідомили, що через обстріли знеструмленні наразі зафіксовані на Дніпропетровщині, Донеччині, Сумщині, Харківщині та Чернігівщині. Через опади та рвучкий вітер без електропостачання перебувають 17 міст та сіл у Київській, Сумській та Чернігівській областях.

Обмеження подачі світла для споживачів продовжує діяти у Харкові та області.

"Зранку на Харківщині збільшені графіки відключень. Причина – зростання споживання через похолодання. Одночасно знеструмлено близько 251 тисячі споживачів", - повідомили в компанії. 

Також обмеження продовжують діяти для промисловості у Кривому Розі.  

Нагадаємо, енергетики закликають ощадливо споживати електроенергію у вечірні години, а саме з 19:00 до 22:00. Це є найефективнішим способом підтримки балансу у енергосистемі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогодні для запровадження графіків погодинних відключень світла у всіх областях країни підстав немає. Але влітку цей сценарій цілком може справдитись, розповів голова ДТЕК Дмитро Сахарук. Він назвав чотири умови, за яких по всій Україні будуть введені в дію графіки.

 

 

 

Головне