Російські колаборанти знову залучають іноземних журналістів для своєї пропаганди, - ЦНС

Російські колаборанти знову залучають іноземних журналістів для своєї пропаганди, - ЦНС

Російські колаборанти організували черговий тур для іноземних журналістів у тимчасово окупованому Маріуполі, залучаючи представників турецьких ЗМІ для створення пропагандистських матеріалів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Нещодавно у зруйнованому російськими військами Маріуполі журналісти турецької преси, зокрема Йігіт Санер, зробили спробу представити окупацію як позитивну подію. Санер заявив, що місцеві жителі "під час російського вторгнення стали щасливими".

Такі пропагандистські тури набули регулярного характеру. Окрім журналістів, окуповані території відвідують і проросійські політики. Нещодавно в Донецьку побував Андранік Теванян, лідер проросійської опозиції Вірменії, чий візит також мав на меті просування кремлівських наративів. ЦНС зазначає, що подібні візити створюють хибне уявлення про легітимність окупації України.

"Заходи, які організували колаборанти, мають на меті заохотити інших союзників кремля відвідувати окуповані території", - йдеться у повідомленні.

Раніше центр повідомляв, що окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях України активно посилили фільтраційні заходи серед дітей та підлітків, виправдовуючи це боротьбою зі злочинністю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у центрі тимчасово окупованого Луганська 18 жовтня вибухнув автомобіль, у якому перебував майор російської армії, начальник штабу зі служби військ і безпеки військової служби Дмитро Пєрвуха. Він загинув.

Головне