Російські хакери атакували сайт іспанської компанії, яка ремонтує танки для України

Російські хакери атакували сайт іспанської компанії, яка ремонтує танки для України

Сайт іспанської компанії Santa Barbara Systems, яка займається ремонтом танків Leopard для України, зазнав кібератаки, що призвело до його збою.

Про це повідомляє Reuters.

Речник General Dynamics, до якої належить Santa Barbara Systems, у Німеччині заявив, що компанія все ще аналізує причину збою веб-сайту. Він додав, що всі операції General Dynamics в Європі працюють нормально.

Хакерська група NoName, яка взяла на себе відповідальність за атаку, повідомила в Telegram, що це була розподілена атака типу "відмова в обслуговуванні" (DDoS)

“Ми направили наші DDoS-ракети на сайти в русофобській Іспанії”, - йдеться у їх повідомленні. 

NoName часто проводить такі атаки проти країн, що підтримують Україну.

Довідка.

DDoS (Distributed Denial of Service) - це розподілена атака типу “відмова в обслуговуванні”, спрямована на те, щоб зробити веб-сайт або сервер недоступним для користувачів. Зловмисник використовує мережу заражених комп'ютерів (ботнет), щоб надсилати величезну кількість запитів до цілі. Це перевантажує сервер, роблячи його нездатним обробляти запити від справжніх користувачів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна єдина в Європейському союзі, чиї громадяни нібито гинуть на війні в Україні.

Головне