Російські дрони залетіли в Румунію під час атаки на Україну, – Повітряні сили

Російські дрони залетіли в Румунію під час атаки на Україну, – Повітряні сили

Російські безпілотники в ніч на 8 вересня атакували Україну, одна з груп дронів-камікадзе порушила повітряний простір Румунії.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. 

Раніше українські військові попередили про чергову хвилю російських атак на Одещину. Зокрема, безпілотники рф рухалися в напрямку міста Вилкове, розташованого на кордоні з Румунією. Згодом було уточнено, що дрони курсували в напрямку міст Садове, Вилкове та Кілія на півдні Одеської області.

"БпЛА на території Румунії в районі Сабангії", - повідомили у Повітряних силах ЗСУ, підтверджуючи порушення румунського повітряного простору.

Це не перший випадок, коли російські безпілотники становлять загрозу для сусідніх країн під час атак на південні регіони України.

Нагадаємо, 31 липня Міністерство національної оборони Румунії повідомило про виявлення нових фрагментів російського безпілотника біля кордону з Україною, в районі комуни Чаталкіой, повіт Тулча.

Згодом з'явились кадри наслідків падіння російських "шахедів" в Румунії.

У заяві румунські військові рішуче засудили російські атаки на українську цивільну інфраструктуру, які суперечать міжнародному праву. Водночас запроваджено стандартні операційні процедури для реагування на такі ситуації.

Як писав “Ми-Україна” раніше, внаслідок російських обстрілів і авіаударів на Херсонщині минулої доби загинула одна людина, ще дев'ять отримали поранення.

Головне