Російські ДРГ сім разів за два тижні намагалися прорвати кордон України, - Наєв

Російські ДРГ сім разів за два тижні намагалися прорвати кордон України, - Наєв

Російські диверсанти протягом двох тижнів сім разів намагалися вторгнутися на територію України. У п'ятьох випадках українські військові вчасно виявили ці спроби та ефективно відповіли, відкривши вогонь по окупантах.

Про це повідомив командир Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у своєму каналі в Telegram.

За його словами, групи розвідників-диверсантів намагаються проникнути з Брянської, Курської і Бєлгородської областей в смуги Чернігівської, Сумської і Богодухівського району Харківської області.

Загалом за два тижні було зафіксовано сім спроб ворожих сил проникнути на територію України. У п'ятьох випадках оборонцям вдалося своєчасно виявити ці наміри і ефективно відповісти, завдаючи вогневого ураження противнику, який після втрат відступив.

Однією з таких спроб було намагання окупантів проникнути в Україну в районі Миропілля на Сумщині. За допомогою технічних засобів ворожі дії були виявлені вчасно, і застосування вогню з мінометів, артилерії та стрілецької зброї призвело до відступу окупантів. У цьому бою взяли участь військові на спостережних постах та в опорному пункті ДПСУ, а вогневе ураження нанесли артилеристи, які діють на даному напрямку.

Раніше Наєв розповідав, що російські диверсійно-розвідувальні групи не полишають намірів здійснення прориву через український кордон. При цьому кожного місяця фіксується до 10 таких їхніх спроб. Ворожі ДРГ націлені на захід на територію Чернігівщини та Сумщини, тобто на області, які межують з рф. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, снайпери ССО показали кадри полювання на ворожі саперні групи під Куп'янськом.

Головне