Російське МВС оголосило у розшук експрем'єрку Юлію Тимошенко

Російське МВС оголосило у розшук експрем'єрку Юлію Тимошенко

росія оголосила у міжнародний розшук колишню прем'єр-міністерку України та лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко. Ця інформація міститься в базі даних російського МВС, на які посилаються росЗМІ.

Згідно з інформацією, Тимошенко розшукується за кримінальною статтею. Однак, точні деталі справи та звинувачення, які висуваються проти неї, наразі не розголошуються.

Це не перший випадок, коли росія оголошує у розшук українських політиків та громадських діячів. Так, у травні МВС рф оголосило в розшук Романа Машовця, заступника керівника Офісу президента України. Його звинувачують в організації ймовірних терактів. 

До того російські силовики оголошували в розшук чинного президента України Володимира Зеленського та його попередника Петра Порошенка за порушення "статті Кримінального кодексу рф". За кілька днів МВС рф видалило їх обох з бази розшуку.

У російському списку розшукуваних також перебувають ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков, колишній секретар РНБО Олексій Данілов та голова ГУР МО Кирило Буданов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки виступили проти застосування Україною американської зброї для ударів по Москві. Як заявив президент США Джо Байден, Київ може використовувати таку зброю лише для ударів по прикордонню.

Головне