Російське командування намагається перекласти провину за гучні воєнні злочини на підлеглих, - ISW

Російське командування намагається перекласти провину за гучні воєнні злочини на підлеглих, - ISW

Російське командування намагається перекласти провину за гучні воєнні злочини на своїх підлеглих середньої та нижчої ланки.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, російське міноборони опублікувало кадри того, як міністр оборони росії Сергій Шойгу на зустрічі з командувачем Центрального угрупування військ рф генералом-полковником Андрієм Мордвічевим наголосив на необхідності поводження з військовополоненими гуманно. Мордвічов у другу річницю повномасштабної агресії росії в Україні якраз доповідав міністру про нібито захоплення російськими військами близько 200 українських військовополонених під Авдіївкою Донецької області.

При цьому, на думку аналітиків, російське керівництво, ймовірно, стурбоване міжнародними наслідками дій своїх підлеглих, які стосуються очевидних воєнних злочинів росії.

Можливо, що керівництво країни-агресорки відкрито звернулося до українських військовополонених з огляду на нещодавню міжнародну увагу до російських звірств в Україні.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора розслідує 18 кримінальних проваджень за фактами вбивств 38 військовополонених. За словами генерального прокурора України Андрія Костіна, серед підозрюваних – 97 підозрювані в умисних вбивствах, вісьмох з них ми вже засудили.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, станом на суботу, 24 лютого, маємо понад 122 тис. зафіксованих фактів воєнних злочинів російських загарбників у війні проти України. Така кількість була зафіксована ще при тому, що росіяни намагаються зачищати свої злочини.

Головне