Російська влада відправляє "біженців" з Курщини на окуповані території України, щоб ізолювати їх від решти росіян - Андрющенко

Російська влада відправляє

Російська влада організовує переміщення жителів Курської області на окуповані території України, зокрема в Запорізьку область, Маріуполь та Новоазовський район. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

Ця стратегія спрямована на ізоляцію "біженців" від решти російського населення.

Головна мета такого кроку - запобігти поширенню правдивої інформації про ситуацію в Курській області. Окупанти намагаються приховати факти відсутності масової евакуації, відсутності "нацистів" та коректної поведінки українських військових порівняно з російськими.

Розміщуючи курських "біженців" на окупованих територіях України, російська влада сподівається обмежити поширення чуток всередині Росії. На окупованих територіях легше контролювати інформаційний простір та маніпулювати наративами про події на Курщині.

"Щоб не було витоків інформації, пліток про те, що не було евакуації на Курщині, там не має нацистів, а наші військові, особливо у порівнянні з росіянами, поводять себе лояльно і як взірець того, як треба поводитися, якщо ти береш якусь територію під контроль. От саме таких пліток росіяни намагаються уникнути. Тому і вивозять їх на окуповані території України - адже тут вистачає своїх розмов, а всередину росії ці розмови не потраплятимуть. І в принципі легше контролювати, що саме буде відбуватися", - пояснив Андрющенко.

Нагадаємо, російські збройні сили суттєво скоротили кількість авіаударів по Часовому Яру. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Полухін, прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, незважаючи на активність українських сил у Курській області, російські війська не послабили натиск на Часів Яр. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Полухін, прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Головне