Російська пропаганда активізувала зусилля зриву мобілізації в Україні

Російська пропаганда активізувала зусилля зриву мобілізації в Україні

Російська пропаганда активізувала свої зусилля щодо зриву мобілізації в Україні. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

"У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які здійснювалися працівниками ТЦК напередодні, зокрема в Києві. Ворожі медіа подають цю ситуацію як «беззаконня» та намагаються масштабувати цю подію, надати їй більшого значення, ніж це є насправді", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі фіксується збільшення кількості публікацій у медіа та соцмережах, які просувають низку антимобілізаційних наративів: "мобілізація в Україні є соціально несправедливою"; "українська влада хоче воювати до останнього українця"; "Україна не має майбутнього".

В установі відмітили, що при цьому пропагандисти ворога замовчують жорсткі мобілізаційні заходи, які відбуваються у самій РФ.

"Загальна мобілізація була оголошена в Україні у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення росії як вимушений захід та єдиний спосіб врятувати країну від кремлівських загарбників. Працівники ТЦК діють в рамках своїх повноважень", - додали у ЦПД.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях вчергове планує підняти ціни на проїзд у громадському транспорті.

Головне

Прем'єр-міністр України спільно з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олексієм Кулебою провів нараду щодо підготовки до опалювального сезону та захисту критичної інфраструктури.

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.