російська армія знову обстріляла Херсон: поранено двоє дітей

російська армія знову обстріляла Херсон: поранено двоє дітей

Армія рф здійснила черговий обстріл Херсона 1 липня вдень. Окупанти свідомо цілили у житловий масив.

Як інформує очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, один з ворожих снарядів прилетів по житловому будинку. Внаслідок атаки постраждали двоє дітей.

"Поранені дев’ятирічна дівчинка та п’ятнадцятирічний хлопець. Їм надають медичну допомогу", - написав він.

Упродовж минулої доби окупаційне військо 82 рази відкривало вогонь по містах, селищах та селах Херсонської області, було випущено 445 снарядів. Росіяни гатили по Херсонщині з артилерії, мінометів, танків, реактивних систем залпового вогню, тако застосовували безпілотники. По обласному центру окупанти випустили п'ять снарядів. Минулої доби на території області поранень зазнали п'ятеро осіб, серед них одна дитина.

Загалом за учорашній день агресор здійснив вісім ракетних та 58 авіаційних ударів. Окрім того, окупаційне військо більш як 50 разів відкривало вогонь по українських мирних містах та селах і позиціях ЗСУ з РСЗВ. Є загиблі та поранені серед цивільних.

"Внаслідок обстрілу російськими окупантами житлового будинку в Антонівці на Херсонщині отримала поранення родина з дитиною. Загалом, пошкоджено близько 30 цивільних житлових будинків", - вказано у ранковому зведенні Генштабу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не жертвуватиме своїми людьми і не посилатиме їх на вірну смерть на полі бою лише для того, що переконати своїх партнерів та союзників, що вони не дарма нас підтримують. Так глава держави відповів на запитання іспанських журналістів щодо конкретної дати більш відчутних змін на фронті.

Головне