Російська армія використовує звинувачення в корупції для усунення з посад, - розвідка

Російська армія використовує звинувачення в корупції для усунення з посад, - розвідка

Арешт колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова за корупцію свідчить про використання таких звинувачень в армії рф для усунення нелояльних осіб.

Про це повідомляє британська розвідка.

21 травня росЗМІ писали про арешт генерал-майора Івана Попова за звинуваченням у шахрайстві та корупції, пов'язаних із продажем військових будівельних матеріалів.

У липні 2023 року Попова було звільнено з посади командувача 58-ї ОМСБр після його критики компетентності рішень російського Міноборони щодо ведення війни. Пізніше Попов публічно розкритикував своє усунення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться у червні 2024 року: нові тарифи, QR-код замість військового квитка та ліміти НБУ

Розвідка наголошує, що в корупційній системі покарання за неї частіше є політичним інструментом, а не спробою покращити процеси.

"Їх використовують для покарання або усунення критиків або тих, хто обурив високопосадовців еліти. Ймовірно арешт Попова є демонстративним покаранням за його нелояльність вищестоящим", – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві оборони зазначили, що російські військові оглядачі вважали Попова висококомпетентним командувачем, який користувався популярністю серед військових рф.

"Його арешт ще більше занепокоїть військових і посилить думку серед його колег командирів, що лояльність і слухняність режиму цінуються більше, ніж компетентність і харизма", - додали у відомстві.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти створюють нові інформаційно-психологічні операції на тимчасово окупованих територіях, які націлені на дискредитацію працівників поліції та ТЦК.

Головне