Російська агресія поклала край ері миру в Європі - Кулеба

Російська агресія поклала край ері миру в Європі - Кулеба

Повномасштабна війна рф проти України та загроза, яку Кремль становить для Європи, поклали край ері миру і нейтралітету на континенті. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у інтерв'ю The Irish Times.

Міністр закордонних справ України додав в інтерв'ю The Irish Times, що тепер кожна держава має сама визначати найкращі засоби формування власної безпеки.

"Я вважаю, що ера нейтралітету закінчилася, так само як і ера миру в Європі. Ця сумна реальність є результатом нової реваншистської та імперської сили на сході нашого континенту, тобто диктатури путіна... Надання українським військовим усієї необхідної зброї - найкращий спосіб забезпечити довгострокову безпеку Європи зараз", - наголосив Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що росія не зупиниться. Тому надання українським військовим усієї необхідної зброї - "найкращий спосіб забезпечити довгострокову безпеку Європи зараз".

Нагадаємо, сварка України та Польщі через експорт зерна стала б "найбільшим ідіотизмом" в історії взаємин двох країн. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Про це польський прем'єр-міністр заявив під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. За словами Дональда Туска, у відносинах двох країн є "критичний момент", але жодного дефіциту поки немає.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час візиту в Миколаїв у неділю, 25 лютого, за міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок стежив російський дрон.

Про це повідомили видання Bild та ZDF. Пізніше, як передає Deutsche Welle, це підтвердило МЗС та Міноборони Німеччини. Як зазначається, ворожий дрон стежив за Бербок під час її візиту на опріснювальну станцію під Миколаєвом, яку збудували за участі Німеччини.

Головне