росії бракує сил для повного захоплення Донеччини та Луганщини, - Буданов

росії бракує сил для повного захоплення Донеччини та Луганщини, - Буданов

Російське окупаційне військо цьогоріч не зможе окупувати Донецьку та Луганську область в їхніх адміністративних межах. У агресора для цього "немає сил", заявив в інтерв'ю WSJ очільник української воєнної розвідки Кирило Буданов. 

Він визнав, що озброєння та живої сили бракує і у Сил оборони України та додав, що "рф також має проблеми". 

За словами голови ГУР МО, російські солдати погано підготовані, оскільки значна частина професійних бійців була знищена ЗСУ ще у перший рік війни. А відтак, противнику тепер доводиться кидати в бій непідготовлених призовників.

Буданов зазначив, що армія рф втрачає більше боєприпасів, ніж може виготовити військово-промисловий комплекс країни. Розвідник також заявив про виснаження ракетних запасів у рф, що і послужило причиною зменшення ракетних ударів по Україні останнім часом.

"Останніми тижнями ракетні удари по українських містах припинилися, оскільки російські поставки закінчилися", - сказав він. 

За його оцінкою, росіяни на щомісячній основі мають змогу призивати до лав війська 30 000 осіб.

Нагадаємо, у січні Буданов говорив, що у росіян вийшло наростити обсяги випуску озброєння, включно з ракетним, втім якість виготовлених у рф боєприпасів помітно погіршилась

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Петро Черник переконаний, що російська "оборонка" не здатна наростити виробництво ракет, вона вже зараз працює на своєму максимумі: "Можуть виробляти 120-130 ракет, навіть на 150 вийти не зможуть".

Головне