Росіяни знову запустили дрон поблизу Хмельницької АЕС, - “Енергоатом”

Росіяни знову запустили дрон поблизу Хмельницької АЕС, - “Енергоатом”

Російський дрон знову було зафіксовано вночі, 22 вересня, поблизу промислового майданчика Хмельницької атомної електростанції.

Про це повідомляє пресцентр “Енергоатому”.

За попередньою інформацією, траєкторія дрону вказує на можливу спробу росії імітувати атаку на атомний об'єкт. “Шахед” різко відхилився від початкового маршруту, наблизився до станції, а потім змінив курс і повернувся на вихідну траєкторію.

Цей випадок не перший, коли росія створює загрозу українським атомним об’єктам, підкреслюючи ескалацію енергетичного терору.

Енергоатом надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій”, - додали в “Енергоатомі”.

Росіяни підвищують ставку, систематично створюючи напругу на атомних об'єктах. Цей терор має зупинитись, адже наслідки можуть бути фатальними”, - наголосив керівник “Енергоатома Петро Котін. 

Нагадаємо, 20 серпня представники МАГАТЕ фіксували прольоти дронів у безпосередній близькості до Південноукраїнської АЕС три ночі поспіль.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міністерство закордонних справ України попередило про підготовку росією ударів по критичних обʼєктах ядерної енергетики України.

Головне