Росіяни знову атакували Сумщину: пошкоджено житлові будинки, є поранені (фото)

Росіяни знову атакували Сумщину: пошкоджено житлові будинки, є поранені (фото)

Російське окупаційне військо атакувало Сумщину. Зокрема, загарбники поцілили по місту Середино-Буда. Про це повідомили у Сумській обласній прокуратурі.

Обстріл окупанти здійснили близько 12:00. Внаслідок атаки є пошкодження житлового фонду та постраждалі серед цивільного населення.

"6 грудня 2023 року близько 12 години окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації обстріляли м. Середина-Буду Шосткинського району. Унаслідок атаки ворога пошкоджено щонайменше 3 багатоквартирних будинки, приватні домоволодіння, навчальний заклад, медичну установу та адміністративну будівлю, також відбулось загоряння місцевого готелю. 72-річний та 47-річний місцеві жителі отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Шосткинська окружна прокуратура проводить досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

"Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані до УСБУ в Сумській області", - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляли "Ми-Україна, російські окупанти атакували дроном авто старости одного з сіл на Чернігівщині. Внаслідок удару транспортний засіб повністю згорів.

Головне