Росіяни зібрали понад 90 тисяч військових у Запорізькій області і продовжують перекидати сили, - Лиховій

Росіяни зібрали понад 90 тисяч військових у Запорізькій області і продовжують перекидати сили, - Лиховій

Російські окупанти наростили кількість особового складу в Запорізькій області, проте формування наступального угрупування не виявлено, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Зараз на Запорізькому напрямку триває позиційне протистояння, адже росіяни не мають ресурсів для ведення активних наступальних дій на кількох напрямках одночасно, зосередившись на Донецькій та Харківській областях.

“Хоча, якщо взяти чисельність особового складу противника, наприклад, в самій Запорізькій області, то росіян тут досить багато. Майже 90 тисяч. І спостерігається приріст цієї кількості - десь за останні три тижні додалось ще дві тисячі”, - наголосив Лиховій.

За його словами це пов'язано з тим, що тієї кількості військ, яка присутня в Запорізькій та Херсонській областях, недостатньо для ведення результативних наступальних дій.

Разом з тим, українські ракетні війська та артилерія продовжують успішно завдавати ударів по позиціях окупантів, зокрема, за позавчорашню добу в Запорізькій області було знищено два зенітно-ракетні комплекси “ТОР” та “Бук-М1”.

“Чим більше буде знищено комплексів ППО, тим вільніше почуватиметься наша авіація і тим захищеніше буде наше небо”, - додав він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський зібрав у вівторок, 23 липня, Ставку Верховного Головнокомандувача та заслухав доповідь Головкома ЗСУ Олександра Сирського.

Головне