Росіяни здійснили 32 обстріли прикордонних територій Сумщини, - ОВА

Росіяни здійснили 32 обстріли прикордонних територій Сумщини, - ОВА

Прикордонні території Сумської області зазнали масованих обстрілів з боку російських військ. Про це повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації.

Станом на 21:00 було зафіксовано 39 обстрілів та 143 вибухи.

Під ударом опинилися дев'ять громад області: Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Шалигинська, Есманьська, Дружбівська, Свеська, Середино-Будська та Зноб-Новгородська.

Противник застосував різноманітне озброєння, включаючи міномети, артилерію, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), керовані авіабомби (КАБ) та FPV-дрони. Найінтенсивніших атак зазнала Білопільська громада, де було зафіксовано 93 вибухи від ударів РСЗВ, КАБ, мінометів та FPV-дронів.

У Краснопільській громаді ворог використав міномети, артилерію та безпілотники, спричинивши 23 вибухи. Дружбівська громада постраждала від скидання 15 мін з повітря.

Інші громади також зазнали ударів, переважно від FPV-дронів. Наразі інформація про постраждалих не надходила.

Ситуація на прикордонні Сумщини залишається напруженою, місцева влада продовжує моніторинг та інформування населення про загрози.

Нагадаємо, російська армія втратила ще 1340 своїх військових під час бойових дій в Україні. Від початку вторгнення у 2022 році на війні проти України померли або зазнали поранень 662 970 росіян. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська за попередню добу, 7 жовтня, здійснили 392 удари по 13 населених пунктах Запорізької області.

Головне