Росіяни збираються закрити будинки культури на ТОТ Луганщини: на заміну пропонують необладнані "автоклуби"

Росіяни збираються закрити будинки культури на ТОТ Луганщини: на заміну пропонують необладнані

На тимчасово окупованих територіях Луганської області російська влада продовжує руйнувати місцеву культурну інфраструктуру. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Окупанти передали трьом населеним пунктам - Кремінній, Лисичанську та Білокуракиному - так звані "автоклуби", якими планують замінити стаціонарні будинки культури.

Примітно, що передані автомобілі марки "ГАЗ" не мають жодного обладнання, необхідного для проведення культурних заходів. Місцеві бюджети змушені самостійно закуповувати все необхідне: від звукової та світлової апаратури до генераторів.

"Ці 'сцени на колесах' з'являться саме там, де окупаційна влада має намір закрити діючі будинки культури", - підкреслив Лисогор.

Такі дії розглядаються як чергова спроба росіян знищити українську культурну спадщину на окупованих територіях та створити додаткове фінансове навантаження на місцеві громади.

Нагадаємо, піротехнічна група ДСНС успішно знешкодила 11 авіаційних бомб різних типів, які було знайдено неподалік села Переросля у Дубенському районі Рівненської області. Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська федерація завдала удару по Полтавській області у ніч проти 9 жовтня, використавши три балістичні ракети Іскандер-М/KN-23 з території Курської області.

Головне