Росіяни збільшили свої війська на різних напрямках, - Зеленський

Росіяни збільшили свої війська на різних напрямках, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російська армія активно використовує ініціативу на сході України для накопичення свіжих сил, про що також відомо українським партнерам.

Про це він розповів 9 травня під час бесіди з журналістами, передає кореспондентка "Ми-Україна" Олена Чернякова.

"За умови збільшення постачання зброї ми зможемо припинити їхні дії на сході. Наразі ця ініціатива у них. Це не секрет. Нам необхідно припинити їхню діяльність та взяти ініціативу у свої руки. Це можливо лише тоді, коли у нас буде щось міцне".

За його словами, окупанти користуються паузами в постачанні допомоги, нарощуючи війська на різних ділянках. 

На думку президента, як тільки постачання зброї будуть здійснені, влада припинитть їхню ініціативу на сході країни.

Зеленський додав, що росіяни, користуючись цим, збільшили свої військові сили на півночі та сході нашої країни. У всіх місцях - Харківський регіон, Сумський регіон. 

"Пункт А - це голосування в Конгресі або європейська підтримка, але пункт Б – це Україна і це є фронт. Від пункту А до пункту Б є відстань і вона вже не в кілометрах, вона на сьогодні в тижнях і в місяцях, на жаль. Так, є поставки, але не ті об'єми, які були проголосовані. Як тільки вони дійдуть, ми зупинимо їх ініціативу на сході держави", - сказав голова держави.

Зеленський підкреслив, що "тільки збільшення нашої армії на полі бою дозволить нам мати перевагу", і він закликає до швидшої надання всієї необхідної допомоги.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський висловив переконання, що російський диктатор Володимир Путін не має наміру зупиняти війну.

Головне