Росіяни завдали удару по Херсонщині – п'ять осіб поранено

Росіяни завдали удару по Херсонщині – п'ять осіб поранено

Російські окупанти від ранку 3 серпня вже поранили п'ятьох місцевих жителів. Цивільні зазнали травмувань внаслідок ворожих обстрілів та атак з використанням безпілотників, інформує Херсонська окружна прокуратура. 

За даними слідства, перший інцидент стався близько 10:10 ранку в селищі Антонівка, коли окупанти скинули вибухівку з безпілотника на одну з вулиць. Внаслідок цієї атаки дві жінки віком 74 та 50 років, які перебували на приватному подвір'ї, отримали травми різного ступеню тяжкості.

Приблизно через годину в тому ж селищі від аналогічної атаки постраждав чоловік, а ще за півгодини - ще один. Крім того, внаслідок обстрілу Херсона було госпіталізовано ще одного чоловіка з травмами.

Прокурори розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни відповідно до частини 1 статті 438 Кримінального кодексу України.

За підсумками доби 2 серпня росіяни відкривали вогонь по 15 населеним пунктам Херсонської області, включно з обласним центром, Антонівкою, Придніпровським, Кізомисом, Білозеркою, Станіславом та Бериславом. Російські військові завдали ударів по об'єкту критичної інфраструктури, адміністративній будівлі та магазинах. Значних руйнувань зазнали житлові квартали, зокрема пошкоджено дев'ять приватних будинків. Внаслідок російської агресії за добу загинула одна людина, ще двоє отримали поранення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Вінницька область у ніч на 3 серпня зазнала атаки російських ударних безпілотників. Внаслідок нападу було пошкоджено об'єкт інфраструктури.

Головне