Росіяни завдали понад 2800 обстрілів по Донеччині: є загиблі та поранені

Росіяни завдали понад 2800 обстрілів по Донеччині: є загиблі та поранені

Російські війська завдали 2841 обстріл по населених пунктах Донецької області. Внаслідок атак пошкоджено житлові будинки, інфраструктуру та загинули дві людини.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Під обстріл потрапили шість населених пунктів, зокрема міста Курахове, Лиман, Торецьк, селище Цукурине, а також села Іванопілля та Миколаївка.

Внаслідок атак пошкоджено 15 цивільних об'єктів, серед яких адміністративні будівлі, цехи, магазини, аптеки, гаражі та автомобілі. Торецьк зазнав авіаудару та артилерійського вогню, що призвело до загибелі однієї людини.

У Миколаївці Новогродівській громаді, двоє цивільних осіб отримали поранення від удару дроном по автомобілю. Іванопілля постраждало від двох бомб “КАБ-250”, які пошкодили цех, адміністративну будівлю, гараж та автомобіль. Лиман атакували трьома авіабомбами “УМПБ-Д30 СН”, пошкодивши адміністративні будівлі, магазини, аптеку, їдальню та гараж.

Вранці 6 серпня відбувся обстріл інфраструктурного об'єкта в Покровському районі, в результаті якого поранено шість цивільних осіб. Також стало відомо про загибель людини в Гродівці від обстрілу 4 серпня.

Поліція та СБУ розпочали кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). 

“За допомогою поліції евакуйовано ще 610 людей, з них 64 дитини. З початку обов’язкової евакуації – 186 666 осіб, серед них 21 735 – діти, 7 227 - люди з інвалідністю”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти вранці 6 серпня обстріляли центр Харкова, ймовірно використавши ракету “Іскандер”. Внаслідок обстрілу постраждали цивільні, серед яких є дитина.

Головне