Росіяни завдали подвійного удару по медзакладу на Сумщині: є поранені

Росіяни завдали подвійного удару по медзакладу на Сумщині: є поранені

Російські окупаційні сили обстріляли медичний заклад у місті Середина-Буда Шосткинського району на Сумщині, що призвело до поранення двох мирних жителів.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Сумської області 19 вересня.

Згідно з інформацією, близько 11:00 окупанти завдали удару по лікарні, використовуючи заборонені методи ведення війни, що спричинило пожежу в одному з господарських приміщень. Коли місцеві мешканці разом із медиками намагалися ліквідувати вогонь, росіяни атакували безпілотником ту саму територію.

Унаслідок повторного удару постраждали двоє цивільних чоловіків віком 51 і 34 роки.

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів.

Нагадаємо, росіяни вночі завдали авіаудар по Сумах, в місті можливі перебої з електрикою. Сумська ОВА підтвердила, що російські війська здійснили авіаудар по місту, націлившись на об'єкти критичної інфраструктури.

Крім того, російські війська вночі завдали ударів по Харкову ракетами та авіабомбами, пошкодивши школи, житлові будинки та підприємства.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала двох колаборанток, що працювали на окупантів на Луганщині та Харківщині.

Головне