Росіяни затримали північнокорейських дезертирів на Курщині, - ЗМІ

Росіяни затримали північнокорейських дезертирів на Курщині, - ЗМІ

Група з близько 20 військовослужбовців КНДР, яких режим відправ воювати за росію, здійснила спробу покинути свої позиції без дозволу військового керівництва. Про це від джерел з ГУР Міноборони дізналось видання LIGA.net.

Втікачів окупанти зловили, але тепер їх, ймовірно, відправлять на штурми проти українських Сил оборони. 

Інцидент трапився в лісовому масиві поблизу села Колячек, що у Хомутовському районі Курщини. Там дислокувалась група з 40 північнокорейських інструкторів, які навчали російських солдатів використанню повітряних куль у військових цілях.

Після того, як навчальний курс добіг кінця громадян КНДР залишили в лісі без провізії та подальших вказівок. 14 жовтня 18 чоловік з групи вирішили самостійно залишити позиції, щоб знайти командування. Однак спроба була невдалою - за два дні дезертирів затримали російські військові, за 60 км віл пункту дислокації.

В ГУР МО розповіли, що на сьогодні північнокорейську групу у повному складі перевезли до Льговського району Курської області. Тепер росіяни їх планують використати у штурмових операціях проти України.

Як писав "Ми-Україна", раніше в Раді резервістів Сухопутних військ розповідали, що громадяни КНДР вже давно воюють проти України на боці країни-агресорки. Але спочатку це були оператори корейських ракет; артилеристи, які проводили адаптацію снарядів до російської артилерії та інженери. За прогнозом очільника відомства, нову партію північнокорейських військових мають застосувати на Курщині, щоб у разі чого, сказати, що "союзні війська" ведуть боротьбу на території рф.

Головне