Росіяни застосовували тактику подвійного удару по рекреаційній зоні Одеси — Гуменюк

Росіяни застосовували тактику подвійного удару по рекреаційній зоні Одеси — Гуменюк

Під час обстрілу Одеси 25 березня російські окупанти застосували тактику подвійного удару. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Те, що ворог зараз застосовує поодинокі точкові балістичні удари — це тактика терору, яку він може "запропонувати" на заміну масованих ракетних обстрілів. Час коли готуються наступні масовані обстріли ворог намагається заповнювати ось таким чином", — розповіла Гуменюк.

Спочатку поцілили однією ракетою в рекреаційну зону, а через кілька хвилин після прибуття оперативних служб — другою.

Застосування росіянами балістики, зокрема по Одесі, не можна віднести до "радикальної нової" тактики. 

Нагадаємо, російські окупанти близько 11:40 завдали удару по Харкову. Сигнал повітряної тривоги у місті увімкнувся майже одночасно з вибухом.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві відбулась зустріч міністра оборони Рустема Умєрова та головкома Олександра Сирського із делегацією очільників комітетів Європейського парламенту. 

Як інформує Міноборони, Умєров висловив вдячність за допомогу, яку Україна отримує від ЄС для протидії агресії рф. Міністр наголосив, що плани щодо її нарощування є дуже важливими не лише для українського війська, а і для мирного населення та безпеки інфраструктури.

Головне