Росіяни застосовують боєприпаси з отруйними речовинами

Росіяни застосовують боєприпаси з отруйними речовинами

У зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" окупанти застосовують боєприпаси з отруйними речовинами. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, у зоні відповідальності "Таврії" використання безпілотників уже зрівнялося з артилерією за кількістю застосувань. Різницею є те, що за один удар артилерія вистрілює кілька боєприпасів, а дрон скидає лише один.

"І щодня противник застосовує боєприпаси із отруйними речовинами. Із 536 боєприпасів, які вчора (10 серпня – ред.) були скинуті з коптерів, 11 були з отруйними речовинами", - зазначив Лиховій.

Речник розповів, що інформація про застосування хімічної зброї передається Силам підтримки, які досліджують кожен такий випадок. Потім ця інформація передається міжнародним організаціям.

Нагадаємо, що у населеному пункті Калита на Київщині у суботу, 10 серпня, здетонував боєприпас, в результаті загинув чоловік, дитину 2011 року народження госпіталізували з травмами.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти обстріляли центр Харкова, ймовірно використавши ракету “Іскандер”. Внаслідок обстрілу постраждали цивільні, серед яких є дитина.

Головне