Росіяни запустили по Україні 35 "шахедів": ППО збила більшість повітряних цілей

Росіяни запустили по Україні 35

Російські окупаційні війська у ніч проти 3 вересня здійснили атаку на Україну, використовуючи три балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, керовану авіаційну ракету Х-59/69 та 35 ударних дронів Shahed 131/136. 27 ворожих дронів було збито силами ППО.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. 

Росіяни випустили балістичні ракети з території тимчасово окупованого Криму, а авіаційну ракету - з Курської області. Також "шахеди" були запущені з Курщини та мису Чауда в Криму.

До відбиття атаки залучили авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України. Внаслідок бою в повітрі було знищено 27 дронів, ще 6 зникли з радарів, без звісток про руйнування чи постраждалих. Два дрони полетіли в напрямку Бєлгородської області та окупованої частини Донеччини.

Протиповітряна оборона діяла в Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях.

Напередодні ворог атакував 35 ракетами та 23 дронами. Українські воїни збили дев'ять балістичних ракет "Іскандер-М"/KN-23, 13 крилатих ракет Х-101 та 20 ударних БпЛА.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з початку повномасштабного вторгнення росія втратила в Україні майже 619 тисяч осіб.

Головне