Росіяни за добу вбили за Харківщині дві людини, ще дев'ять - отримали поранення

Росіяни за добу вбили за Харківщині дві людини, ще дев'ять - отримали поранення

Російське окупаційне військо продовжує щоденно тероризувати мирні міста та села Харківщини обстрілами. За підсумками доби 17 травня через агресію рф в області загинуло двоє людей, ще дев'ять осіб зазнали травмувань, повідомив очільник місцевої ОВА Олег Синєгубов. 

Один з загиблих - чоловік 35-річного віку. Його життя обірвалось у селі Синельникове в результаті обстрілу з реактивної артилерії. Ще двох чоловіків (35 та 33 років) було поранено.

Другому загиблому було 86. Росіяни вбили чоловіка у селі Красне, скинувши вибухівку з безпілотника. 

Прикордонний Вовчанськ, на захопленні якого зосередилась армія рф, зазнав декількох обстрілів за добу. Внаслідок одного з них воли противник вгатив по проміжному пункту евакуації, травмувань зазнали чотири медики, один цивільний та керівник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі. Під час артилерійського обстрілу громади травмувань зазнав чоловік 52 років.

В ОВА повідомили, що минуло доби на Харківському відтинку фронту відбулося 10 боєзіткнень.

"Нашими воїнами відбито вісім атак в районах населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ Харківської області. Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно - Вовчанськ. Ситуація в населеному пункті Вовчанськ - контрольована",- розповів Синєгубов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 16 травня, в ОСУВ "Хортиця" заявили, що окупаційне військо відкрило на східному відтинку новий фронт. Йдеться про бойові дії на півночі Харківської області, якими агресор намагається "відтягнути сили і засоби Сил оборони на той напрямок".

Головне