Росіяни з початку вторгнення вбили в Україні майже 10 тисяч цивільних: дані Нацполіції

Росіяни з початку вторгнення вбили в Україні майже 10 тисяч цивільних: дані Нацполіції

Майже 10 тисяч українців загинули внаслідок російського вторгнення в Україну. Такі дані навів начальник Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

За його словами, нині співробітниками правоохоронних органів вже задокументовано загибель 9 700 мирних жителів.

"Безпосередньо поліція задокументувала загибель 9,7 тисячі українців. Ще 11 тисяч дістали поранень, майже 7 тисяч - зникли безвісти. Це все - цивільні особи", - наголосив Цуцкірідзе.

Також він повідомив, що поліції відомо про 18 тисяч постраждалих внаслідок війни дітей. Загинули внаслідок бойових дій 522 дітей, додав Цуцкірідзе. Крім того є дані про 14 тисяч депортованих в рф та білорусь українських дітей.

"Коли ми говоримо про потерпілих, то маємо на увазі територію, яка не окупована ворогом. Мені навіть страшно уявити, що коїться в окупації. Не знаємо всю правду, - потрібно буде в майбутньому по крихтах збирати свідчення і докази. Будинки в Маріуполі ворог просто зрівнював з землею, і невідомо, чи залишалися там люди. Українці гинули не тільки від снарядів, а й від кіптяви, задухи…" - зазначив представник Нацполіції.

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна змогла повернути до родин двох викрадених російською федерацією дітей.

Головне