Росіяни втратили можливість мінувати Чорне море ще минулого року - Плетенчук

Росіяни втратили можливість мінувати Чорне море ще минулого року - Плетенчук

Російські окупанти втратили спроможність активно мінувати Чорне море ще з минулого року. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук.

Раніше вони намагались розміщувати міни за допомогою авіації, але після втрати літака Су-24 у 2023 році подібні спроби припинилися.

Хоча мінна загроза все ще залишається актуальною, українські Військово-Морські Сили щоденно працюють над мінімізацією можливих ризиків. Зараз основну небезпеку становлять міни, які можуть зірватися з якорів під час штормів і вільно дрейфувати акваторією.

Незважаючи на те, що ситуація покращилася порівняно з минулим роком, ВМС України продовжують пильно стежити за безпекою морського простору та вживати всіх необхідних заходів для запобігання потенційним загрозам.

"Так, мінна небезпека присутня, так ми робимо все необхідне, щоб уникнути можливих наслідків, і це щоденна робота ВМС в першу чергу. Але таких можливостей, які були минулого року, у них немає. Штормова погода може впливати, бо після шторму міни можуть відриватися від якоря і дрейфувати по акваторії", - пояснив Плетенчук.

Нагадаємо, Німеччина обмежить допомогу Україні найближчим часом — доставлять тільки вже затверджену допомогу. Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAS).

Як писали "Ми-Україна" раніше, на прикордонних територіях Сумської області впроваджується система перепусток для контролю доступу. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Олексій Дрозденко.

 

Головне