Росіяни втратили $3 млрд збережень на "СПБ Біржі", яка потрапила під санкції

Росіяни втратили $3 млрд збережень на

Росіяни втратили понад 3 млрд доларів збережень на "СПБ Біржі", яка потрапила під американські блокувальні санкції 2 листопада.

Про це повідомило видання The Moscow Times.

Очільниця Центробанку рф Ельвіра Набіулліна розповіла, що громадяни російської федерації скоротили вкладення в іноземні цінні папери з 7 млрд доларів у лютому 2022 року до 3 млрд доларів у листопаді 2023 року.

"СПБ Біржу" внесли до чорного списку у США, що посприяло тому, що торги на ній були фактично припинені. Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) США випустило ліцензію, у якій призначило на закінчення операцій із біржею три місяці. Цей термін спливає 31 січня 2024 року.

Крім того, "СПБ Біржа" напередодні, 19 грудня, заявила про проблеми з розблокуванням клієнтських активів. У компанії зазначили, що контрагенти та контрагенти, які мають зв'язок зі США, відмовилися керуватися ліцензією OFAC, оскільки бояться потрапити під вторинні санкції, адже вона не охоплює подібні операції.

Нагадаємо, президент США Джо Байден також підписав указ про посилення санкцій проти іноземних банків, які допомагають росії. Зокрема, шляхом постачання до країни-агресора підсанкційних військових товарів. Документ передбачає, що тепер обмеження можуть накладатись без попередження.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Рада національної безпеки та оборони України схвалила санкції проти 185 юридичних та фізичних осіб з тимчасово окупованих територій, які співпрацюють з окупантами. Санкції було затверджено відповідно до матеріалів Служби безпеки України.

Головне