Росіяни все частіше порушують повітряний простір НАТО дронами, збивати їх було би правильним кроком, - Сибіга

Росіяни все частіше порушують повітряний простір НАТО дронами, збивати їх було би правильним кроком, - Сибіга

Голова МЗС України Андрій Сибіга заявив, що порушення повітряного простору країн НАТО російськими дронами стає все частішим явищем, і закликав до рішучих заходів, зокрема до збивання цих дронів

Про це Сибіга повідомив на спільному брифінгу в Києві разом з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та Девідом Леммі.

Сибіга зазначив, що ці порушення не є поодинокими випадками і відображають спроби росії перевірити рішучість і єдність НАТО. Він підкреслив, що союзники повинні надати спільну та тверду відповідь на ці провокаційні дії.

“Вони все частіше б'ють по об'єктах, близьких до кордону НАТО, по об'єктах, які знаходяться поруч з АЕС в Україні, почали бити і по наших підземних сховищах, розташованих поблизу західного кордону”, - додав міністр.

Також він наголосив, що в безпековій угоді між Україною і Польщею передбачено можливість консультацій щодо збивання ракет над Україною.

Як писали “Ми-Україна” раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що після Курської операції українських військових страх ескалації мав бути подоланий, підкресливши важливість волі та сміливості союзників у прийнятті рішень щодо передачі озброєння Україні.

Головне