Росіяни вранці вдарили по центру Курахового: двоє загиблих

Росіяни вранці вдарили по центру Курахового: двоє загиблих

Російське окупаційне військо вранці 3 травня здійснило обстріл міста Курахове, що у Покровському районі Донеччини. В результаті атаки є загиблі та поранені. 

Керівник Курахівської МВА Роман Падун розповів, що для ураження противник використав осколково–фугасні снаряди. Агресор поцілив по середмістю.

"Пошкоджено багатоповерхівки. Поранено двоє людей, двоє загинули… Вся інформація щодо пошкоджень та руйнувань уточнюється", - додав він. 

Окупанти гатили по місту і вчора. Ввечері 2 травня вони обстріляли околиці Курахового. Внаслідок атаки руйнувань зазнала енергетична інфраструктура, а саме електромережі. Частина районів населеного пункту залишається знеструмленою.

В цілому за минулу добу росіяни відкривала вогонь по 16 містах та селах Донеччини, серед яких - Велика Новосілка, Красногорівка, Ганівка, Рідкодуб, Костянтинівка, Сіверськ та інші. Двоє людей загинуло та стільки ж отримали поранення у Мемрику. У Костянтинівці руйнувань зазнали п'ять житлових будинків та два об'єкти інфраструктури. 

Нагадаємо, упродовж минулої бойової доби, 2 травня, армія рф здійснила три ракетних та 70 авіаударів. Противник понад 115 разів відкривав вогонь з РСЗВ по мирних містах та селах країни, а також по позиціях ЗСУ та Сил оборони. За підсумками бойової доби загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1270 солдатів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник голови ГУР МО Вадим Скібіцький вважає, що росія найближчим часом розпочне новий наступ на сході України, з метою захоплення всієї Донецької та Луганської областей. Він прогнозує, що окупанти будуть прагнути досягти значного просування до 9 травня або перед візитом російського диктатора Володимира Путіна до Пекіна.

Головне