Росіяни вночі запустили по Україні п’ять ракет та 11 "Шахедів", - Генштаб

Росіяни вночі запустили по Україні п’ять ракет та 11

Російські війська в ніч проти 21 листопада атакували територію України, запускаючи 11 дронів-камікадзе типу "Шахед" та п'ять ракет різних типів.

Інформацію цю оприлюднив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Атака включала в себе використання чотирьох керованих зенітних ракет С-300, крилатої ракети "Іскандер-К" та 11 безпілотників типу Shahed-136/131.

Зазначено, що завдяки заходам протиповітряної оборони було знищено крилату ракету "Іскандер-К" та 10 ударних безпілотників.

Атака призвела до руйнувань та пошкоджень, зокрема, постраждала Центральна міська лікарня у місті Селидове (Донецька область), будівля шахти "Котлярівська" та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

Згодом у Повітряних силах уточнили, що збили дев'ять з 10 російських дронів та один "Іскандер".

photo_2023-11-21_08-29-15.jpg (69 KB)

Також у Генштабі повідомляють, що протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень.

Противник здійснив п'ять ракетних та 10 авіаційних ударів, а також провів 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Російські терористичні атаки призвели до втрат серед цивільного населення, а також до руйнувань та пошкоджень приватних житлових будинків і іншої цивільної інфраструктури.

Понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей опинилися під артилерійським обстрілом.

У той же час протягом минулої доби авіація Збройних Сил нанесла два удари по районах концентрації особового складу противника.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Залужний і Умєров зустрілися з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Головне