Росіяни вночі запустили по Києву 10 ракет: скільки збило ППО

Росіяни вночі запустили по Києву 10 ракет: скільки збило ППО

Російські сили випустили 10 балістичних ракет та 10 дронів над територією України у ніч проти 13 грудня. Втім, Сили протиповітряної оборони збили усі цілі.

Цю інформацію надали Повітряні сили Збройних сил України.

10 дронів стартували з району Балаклави в окупованому Криму, і майже всі Shahedи були збиті в Одеській області, тоді як балістичні ракети були знищені над Києвом. Противник вдарив по столиці рівно о 03:00. 

Згодом в Генеральному штабі Збройних сил України уточнили, що російські сили випустили на Київ зенітні керовані ракети С-400, а також крилаті ракети "Іскандер".

photo_2023-12-13_08-14-47.jpg (77 KB)

Незважаючи на те, що всі ракети були знищені у Києві, у чотирьох районах міста впали уламки. Це призвело до поранень 53 осіб, включаючи шестеро дітей. 20 осіб, серед яких двоє дітей, були госпіталізовані, а 33 потерпілим надано медичну допомогу на місці, включаючи шістьох дітей.

Нагадаємо, військовослужбовці рф у вівторок, 12 грудня, накрили артилерійським вогнем місто Куп'янськ. Внаслідок ранкової атаки є загиблий та поранений.

В результаті обстрілу постраждали також і житлові будинки. На місці влучань наразі перебувають правоохоронні органи, вони займаються документацією чергового злочину агресора. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у "Київстар" заявили про часткове відновлення послуг після хакерської атаки.

Головне