Росіяни визнали понад 85% шахт на ТОТ "нерентабельними", - Луганська ОВА

Росіяни визнали понад 85% шахт на ТОТ

Російська окупаційна "влада" на підконтрольних армії рф частинах східних областей визнала більшість шахт "нерентабельними". Про це розповів очільник Луганської ОВА Артем Лисогор. 

"Майже 100 шахт зі 114 на сході визнані росіянами нерентабельними. Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники", - наголосив він. 

За його словами, росіяни не вкладали кошти у розвиток шахт. Ще одна не менше важлива причина - нестача гірників через масову їх мобілізацію на ТОТ

"На шахті "Червоний партизан" ледве збирали по шість чоловіків у зміну. Загалом на тимчасово окупованих територіях було мобілізовано майже 60% гірників", - зазначив Лисогор.

Голова ОВА також розповів, що у новому навчальному році у всіх освітніх закладах так званої "ЛНР" для школярів запровадять курс з управління дронами. Його відвідування буде обов'язковим, викладати будуть військовослужбовці армії рф.

Нагадаємо, керівник Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що на окупованих територіях росіяни розпочали так званий "призов", який насправді є мобілізацією. Загарбники на ТОТ призивають всіх чоловіків у віці від 18 до 30 років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Пентагоні вважають, що Україна зможе використати поставлені Сполученими Штатами ракети ATACMS з дальністю 300 км для ударів по російських об'єктах в Криму та вузли постачання російських військ на південному сході.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.