Росіяни вивели в Азовське море військові кораблі: чи є серед них "Калібри"

Росіяни вивели в Азовське море військові кораблі: чи є серед них

Армія російських окупантів утримує на бойовому чергуванні в Азовському морі сім кораблів, з яких три є носіями крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до 24 ракет.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ у Telegram 8 червня.

Водночас у Чорному морі перебуває один російський військовий корабель, який не має на борту "Калібрів". 

У Середземному морі також на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, оснащений "Калібрами" із загальним залпом до восьми ракет.

Крім того, минулої доби три судна пройшли Керченською протокою до Азовського моря, жодне з яких не рухалося з протоки Босфор. У Чорне море через Керченську протоку пройшли 14 суден, з яких два продовжили рух у напрямку Босфору.

У ВМС додали, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Нагадаємо, НАТО готує масштабні військові навчання біля кордонів росії. Навчання мають стати найбільшими в історії ‒ у них візьмуть участь 50 військових кораблів і 80 літаків із 20 країн НАТО. До литовського порту Клайпеда прибули військові кораблі Данії та Німеччини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна уклала угоду з Угорщиною, що дозволить відкрити пункт пропуску "Велика Паладь – Надьгодош" для легкових автомобілів.

Головне