Росіяни вивели у Чорне море сім ракетоносіїв: загальний залп — до 48 "калібрів"

Росіяни вивели у Чорне море сім ракетоносіїв: загальний залп — до 48

У Чорному морі станом на ранок вівторка, 8 жовтня, перебуває 16 російських кораблів, серед яких сім є носіями крилатих ракет "Калібр". Про це повідомляють Військово-Морські сили Збройних сил України.

Загальний залп може становити до 48 ракет.

Крім того, один корабель-носій "Калібрів" із потенційним залпом до чотирьох ракет знаходиться у Середземному морі, де загалом зафіксовано два російські військові судна. В Азовському морі присутність ворожих кораблів не зафіксована.

За минулу добу через Керченську протоку в напрямку Азовського моря пройшли два судна з протоки Босфор, які діяли в інтересах російської федерації.

Українські військові моряки продовжують слідкувати за ситуацією та контролювати пересування ворожих кораблів у акваторії Чорного та Азовського морів.

Нагадаємо, у Торецьку точаться запеклі вуличні бої, ситуація залишається нестабільною. Речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини" про критичну ситуацію в Торецьку на Донеччині, де тривають інтенсивні бої за кожен під'їзд.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська вдруге за два дні атакували цивільне судно в Одесі. Внаслідок ракетного удару по судну “OPTIMA” під прапором Палау загинула одна людина, ще пʼятеро членів екіпажу отримали поранення.

Головне