Росіяни вивели ракетоносії у Чорне та Азовське моря - який залп

Росіяни вивели ракетоносії у Чорне та Азовське моря - який залп

Корабельне угруповання ворога в басейнах Чорного та Азовського морів нараховує дев'ять одиниць. Свіжі дані станом на ранок 10 червня навели у Військово-морських силах ЗС України. 

У Чорному морі наразі патрулює лише один ворожий корабель. Це судно має на своєму борту ракетне озброєння високої точності, потенційний залп становить чотири ракети типу "Калібр".

Водночас ситуація в Азовському морі виглядає дещо інакше. За даними українських військових, там на бойовому чергуванні перебуває аж вісім кораблів противника. Три з цих суден є носіями крилатих ракет. У ВМС ЗСУ підрахували, що сумарно ці кораблі здатні випустити по українській території до 24 ракет під час одного залпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія здатна одночасно запустити понад 50 "Калібрів", але є нюанс, - Плетенчук

В акваторії Середземного моря окупанти утримують два бойових кораблі, обидва є носіями високоточного ракетного спорядження. Потенційний залп складає 12 "Калібрів".

Протягом минулої доби спостерігалась активність судноплавства через Керченську протоку, яка здійснювалась в інтересах країни-агресорки. Так, в напрямку Чорного моря через протоку пройшли сім суден, при цьому, два з них продовжили свій шлях далі, прямуючи до протоки Босфор. У зворотному напрямку, тобто з Чорного до Азовського моря, Керченською протокою скористались чотири судна. Всі вони прибули в Азовський басейн саме з боку протоки Босфор.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 9 червня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 1200 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили десяток танків, 13 бойових броньованих машин, понад пів сотні артилерійських систем та літак.

Головне