Росіяни тримають один ракетоносій в Чорному морі, в Азовському залишається ще три

Росіяни тримають один ракетоносій в Чорному морі, в Азовському залишається ще три

Корабельне угруповання ворога в Чорному та Азовському морях нараховує 10 кораблів, з яких чотири - споряджені високоточним ракетним озброєнням. Відповідні дані станом на ранок наводять Військово-Морські Сили ЗС України.

У Чорноморській акваторії службу несе один корабель рф. 

В басейні Азовського моря виявлено 9 ворожих кораблів. З них три є носіями крилатих ракет "Калібр". Сукупний потенційний залп становить до 24 одиниць ракетного озброєння. 

У Середземномор'ї ворожих кораблів 22 червня не зафіксовано. 

Як інформують ВМС, протягом минулої доби в інтересах рф прохід через Керченську протоку здійснили дев'ять суден у напрямку Чорного моря, п'ять з яких продовжили рух у бік протоки Босфор. До Азовського моря пройшли сім плавзасобів противника, три з яких рухалися з протоки Босфор.

Нагадаємо, Україна вночі 22 червня зазнала чергового масованого ракетно-авіаційного удару. В цілому за ніч противник застосував 29 засобів повітряного нападу, серед яких 16 ракет різних типів, зокрема чотири "Калібри". Також противник запустив понад 10 ударних дронів типу Shahed-131/136. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці армії рф у ніч на 22 червня завдали удару по Прикарпаттю. Ціллю атаки став цивільний навчальний заклад в Івано-Франківську. 

Головне