Росіяни викрали понад 1500 українців на ТОТ за "співпрацю" з українським підпіллям

Росіяни викрали понад 1500 українців на ТОТ за

Російські загарбники викрали понад 1500 українців на тимчасово окупованих територіях за "співпрацю" з українським підпіллям.

Про це повідомив Центр національного спротиву. Як зазначається, окупаційна влада та російські загарбницькі війська продовжують застосовувати репресивні методи проти цивільного населення. Часто це стосується тих українців, які публічно демонструють невдоволення щодо окупації росією територій.

За інформацією підпілля, понад 1500 людей з тимчасово окупованих територій були затримані росіянами. Їх запідозрили у нібито співпраці з українським підпіллям. У такий спосіб загарбники роблять спроби знищити українське підпілля, яке при цьому продовжує вести проти них підпільну війну. Водночас проукраїнські настрої на всіх окупованих країною-агресоркою територіях лише ростуть.

У Центрі нацспротиву закликали українців на окупованих територіях залишатися згуртованими та продовжувати чинити ненасильницький спротив рф.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Херсонської області російські окупанти збільшують кількість спецпризначенців для пошуку партизан. Відомо, що дедалі більше груп російських спецслужбовців і військових залучено до пошуку підпілля. Російські загарбники сформували окремі маневрові групи РЕР, які намагаються запеленгувати джерела випромінювання від супутникових телефонів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, щонайменше 50% українців у тимчасово окупованому Мелітополі за два роки так і не взяли російський паспорт. Окупанти на ТОТ проводять перепис населення. Так вони можуть ідентифікувати, хто з мешканців взяв паспорт рф, а хто не взяв, заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Головне