Росіяни використовують тактику "випаленої землі", - Дмитро Кожубенко

Росіяни використовують тактику

Російські окупанти застосовують тактику "випаленої землі" в зоні відповідальності бригади "Рубіж". Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Дмитро Кожубенко, офіцер секції планування бригади.

За його словами, ворог намагається проникати на українські позиції малими групами по 2-4 особи. Хоча ця тактика не є новою, кожна спроба штурму супроводжується масованим застосуванням FPV-дронів, авіації та артилерії.

"Росіяни намагаються буквально стерти наші позиції з лиця землі. Їхня мета - повністю знищити українські укріплення перед тим, як просуватися вперед," - пояснив Кожубенко. Він підкреслив, що така тактика призводить до значних руйнувань та ускладнює оборону українських військ.

"Тактика безпосередньо у районі бригади "Рубіж" така, що росіяни намагаються просочуватися малими групами - від двох до чотирьох осіб. Чогось нового вони не вигадали. Проте кожен штурм супроводжується FPV-дронами, авіацією та артилерією, яка стирає наші позиції з лиця землі", - зазначив офіцер секції планування бригади "Рубіж".

Нагадаємо, росіяни на Херсонщині використовують нову тактику, скидаючи дрони безпосередньо на людей або на автомобілі, що рухаються. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Олександр Толоконніков, речник Херсонської обласної військової адміністрації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, силами та засобами протиповітряної оборони було збило понад десяток ударних безпілотників типу "Шахед", які російські загарбники запустила для атаки на Київ цієї ночі. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Головне