Росіяни використовують штучний інтелект для створення фейкових відео з метою ІПСО

Росіяни використовують штучний інтелект для створення фейкових відео з метою ІПСО

Російські пропагандисти активно використовують технології штучного інтелекту для виготовлення фейкових відеозвернень українських військовослужбовців.

Про це повідомляє управління комунікацій Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

“Вісля публікації фейкових відеозвернень військовослужбовців 46 окремої аеромобільної та 80 окремої десантно-штурмової бригад, росіяни створили і поширюють ще одне фейкове відео”, - йдеться у повідомленні.

На новому відео військовослужбовці 81 окремої аеромобільної Слобожанської бригади нібито звертаються до командування з вимогою забезпечити їх технікою та озброєнням. Вони погрожують залишити свої позиції.

“Втім, очевидно, що дане відео згенероване за допомогою нейромереж і поширюється ворогом для деморалізації особового складу ДШВ”, - зазначають в управлінні.

Крім того, ворожі пропагандисти регулярно виготовляють подібні відеофейки, зосереджуючи увагу на військових частинах Десантно-штурмових військ ЗС України.

Упрввління закликає громадян дотримуватися інформаційної гігієни та не поширювати фейки.

Як писав “Ми-Україна” раніше, прикордонники Карпатського загону разом із працівниками митниці під час контролю на кордоні виявили старовинну ікону у громадянина Великобританії, який намагався вивезти її з України.

Головне