Росіяни вдарили по шахті на Донеччині: які наслідки

Росіяни вдарили по шахті на Донеччині: які наслідки

Російські окупанти здійснили ракетний удар проти шахти в Донецькій області, який призвів до пошкодження обладнання на шахті.

Про це повідомлено в пресслужбі Міністерства енергетики.

В міністерстві наголосили, що внаслідок цього обстрілу, на щастя, люди не постраждали. Однак обладнання шахти зазнало певних пошкоджень, що призвело до припинення її роботи.

Важливо відзначити, що обладнання однієї з теплоелектростанцій у Донецькій області також зазнало пошкоджень через обстріл, наслідком чого залишилися без електропостачання три вугільні шахти та 7500 споживачів. Проте наразі всі вони вже мають електропостачання відновлене.

До цього противник атакував електростанції підприємства на День Незалежності, 24 лютого. В цілому від жовтня 2022 року на енергооб'єкти ДТЕК росіянами було здійснено 35 атак. Через російську агресію загинуло троє енергетиків компанії, ще майже 30 - отримаи поранення. 

Нагадаємо, очільник Міністерства енергетики України Герман Галущенко заявив, що ситуація на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції стає тільки гіршою.

"Станція більше року не працює. Більше того - ми постачаємо туди електроенергію, щоб забезпечити функціонування систем безпеки. Але це ж об'єкт атомної генерації. І там потрібно проводити відповідні роботи щодо підтримання стану устаткування. Ці роботи не проводяться. Ситуація називається деградацією устаткування", - розповів Галущенко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у порт Маріуполя зайшов перший російський морський балкер.

Головне