Росіяни вдарили дроном-камікадзе по пожежниках, які долали наслідки обстрілу на Херсонщині

Росіяни вдарили дроном-камікадзе по пожежниках, які долали наслідки обстрілу на Херсонщині

Російське окупаційне військо вдарило по підрозділу пожежної охорони на Херсонщині. Внаслідок атаки постраждали четверо вогнеборців, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, постраждалим надали допомогу, однак на госпіталізацію ніхто не погодився.

"Росіяни атакували дроном камікадзе підрозділ місцевої пожежної охорони у Станіславі. Поранення отримали четверо вогнеборців. У них діагностували контузії, вибухові та черепно-мозкові травми. Після надання медичної допомоги потерпілі відмовилися від госпіталізації", - зазначив Прокудін.

Водночас у пресслужбі Херсонської обласної прокуратури додали, що за фактом ворожого удару було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

"14 січня 2024 року близько 09:00 російська армія направила дрон-камікадзе на Станіслав. Внаслідок його вибуху пошкоджено пожежний автомобіль та отримали поранення четверо співробітників місцевої пожежної охорони", - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що удар по вогнеборцях було завдано, коли вони долали наслідки нічного обстрілу Станіславської громади. 

Як повідомляли "Ми-Україна", двоє п’яних російських військових розстріляли на Херсонщині мирного жителя. Інцидент трапився у травні минулого року.

Головне