Росіяни вчергове атакували Україну дронами: ППО збила дев'ять цілей

Росіяни вчергове атакували Україну дронами: ППО збила дев'ять цілей

У ніч проти 23 грудня російські окупаційні війська запустили дев'ять ударних дронів по території України, внаслідок чого по них відпрацювала протиповітряна оборона.

Про це повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України в Telegram-каналі.

Як зазначається, окупанти запускали ударні БпЛА типу "Shahed" із районів Балаклава, що в Криму, та з Приморсько-Ахтарська, що у рф. Атака здійснювалась із 18:00 вечора 22 грудня до опівночі 23 грудня, пишуть у пресслужбі.

"Усі дев’ять "шахедів" знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України у межах Одеської та Хмельницької областей", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що на Одещині повітряна тривога протягом минулого вечора оголошувалась чотири рази, на Хмельниччині - двічі.

В Одеському районі під час збиття "шахеду" вибуховою хвилею було пошкоджено скло одного з навчальних закладів Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер у своєму Telegram-каналі. В Офісі Генерального прокурора також додали, що це була школа. Прокуратура почала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Загиблих та постраждалих немає.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська вчергове атакували Херсонську область, у результаті ворожої атаки 68-річний чоловік зазнав вибухової травми. Лікарі діагностували в уродженця Херсонщини поранення ніг та черева. Противник вдарив по населеному пункту з безпілотника підтвердила Херсонська обласна військова адміністрація.

Головне