Росіяни утримують в Чорному морі ракетоносії: який залп

Росіяни утримують в Чорному морі ракетоносії: який залп

Ударне корабельне угруповання ворога у Чорному морі станом на 8 травня складає два кораблі. Відповідні дані у ранковому зведенні наводять Військово-морські сили ЗС України. 

"У Чорному морі два ворожі кораблі, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 12 ракет", - йдеться у повідомленні. 

В басейні Азовського моря носії "Калібрів" відсутні. 

У Середземномор'ї ворог утримує три свої судна. З них два споряджені крилатими ракетами, потенційний сукупний залп - 24 "Калібри". 

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

  • у напрямку Азовського моря – сім кораблів, чотири з яких йшли з протоки Босфор;
  • у напрямку Чорного моря - шість суден, три з яких попрямували до Босфору.

Нагадаємо, 8 травня вранці російська армія здійснила масований ракетний удар по Україні, запустивши 55 ракет різних типів, включно з чотирма "Калібрами". В цілому за ніч та ранок окупанти скерували по Україні 76 засобів повітряного нападу, з яких 59 ліквідували сили ППО. До відбиття атаки противника долучались винищувачі, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог упродовж тривалого часу не виводив у Чорноморську акваторії свої бойові кораблі. Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук пояснив, що ракетоносії росіяни утримують в бухтах, оскільки бояться ударів з боку України. Під час останньої атаки рф із використанням "Калібрів", ворог випустив вісім ракет з підводних човнів.

Головне