Росіяни тримають ракетоносії в Чорному та Середземному морях: який залп

Росіяни тримають ракетоносії в Чорному та Середземному морях: який залп

Російська армія утримує кораблі споряджені високоточним ракетним озброєнням в басейнах Чорного та Середземного морів. Відповідні дані станом на ранок 20 вересня навели у ВМС ЗС України.

У Чорноморській акваторії перебуває один російський корабель, оснащений крилатими ракетами "Калібр". Це судно потенційно здатне здійснити залп до чотирьох ракет. Водночас в Азовському морі наразі не зафіксовано присутності ворожих кораблів.

Найбільше скупчення російських військових суден спостерігається у Середземному морі. Там знаходяться п'ять кораблів противника, з яких чотири є носіями крилатих ракет "Калібр". Сумарно ці кораблі можуть запустити до 32 ракет.

ВМС ЗСУ також повідомляють про рух суден через Керченську протоку:

  • за минулу добу до Чорного моря увійшли дев'ять суден, жодне з яких не продовжило рух у напрямку протоки Босфор; 
  • у зворотному напрямку, до Азовського моря, пройшли п'ять суден, з яких одне прибуло з боку Босфору.

У відомстві наголошують на продовженні порушень росією Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Зокрема, російська сторона вимикає системи автоматичної ідентифікації на своїх суднах, що суперечить міжнародним нормам морської безпеки.

Нагадаємо, минулої доби ситуація в морях була аналогічною - в Чорному морі був один ракетоносій, у Середземному - чотири. 

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця речник ВМС Дмитро Плетенчук заявляв, що російська армія майже постійно застосовує авіацію в акваторії Чорного моря. Окрім літаків, рф часто застосовує різноманітні дрони.

 

Головне