Росіяни стратили ще трьох беззбройних українських воїнів - ОГП розпочав розслідування

Росіяни стратили ще трьох беззбройних українських воїнів - ОГП розпочав розслідування

Офіс генпрокурора повідомив про черговий воєнний злочин російської армії на території України  Йдеться про знятий на відео розстріл росіянами трьох військовослужбовців, які намагались здатись в полон на Торецькому напрямку Донецької області, який з'явився у Telegram.

Згідно з повідомленням ОГП, троє військовослужбовців однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли російські війська наблизились до них. Окупанти спочатку поклали українців обличчям на землю, а потім майже відразу розстріляли їх у спину.

Прокуратура наголошує, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Цей інцидент є ще одним свідченням систематичного та цинічного порушення норм міжнародного гуманітарного права збройними силами рф.

Донецька обласна прокуратура негайно розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі проводиться низка слідчих та розшукових дій, спрямованих на встановлення всіх обставин цієї трагічної події. Правоохоронні органи перевіряють поширену інформацію та збирають докази для майбутнього міжнародного суду над воєнними злочинцями.

Нагадаємо, 17 серпня прокуратура почала досудове розслідування обезголовлення військовослужбовця ЗСУ російськими загарбниками. Відповідне відео у соцмережах з'явилось за день до того. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна знає про десятки випадків, коли українські військові помирали від тортур у російському полоні.

Головне