Росіяни сьогодні вдарили по Київській ГЕС, загрози прориву греблі немає

Росіяни сьогодні вдарили по Київській ГЕС, загрози прориву греблі немає

Російські війська завдали удару по Київській гідроелектростанції у Вишгороді в рамках масованої ракетної атаки. Відеоматеріали з наслідками обстрілу поширилися соціальними мережами. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Андрій Коваленко, очільник Центру протидії дезінформації РНБО, підтвердив факт удару та прокоментував ситуацію: "Загрози для греблі Київської ГЕС немає. Її неможливо зруйнувати ракетними ударами. Не варто порівнювати з ситуацією на Херсонщині, де відбувся підрив зсередини. Росіяни використовують цю тему в інформаційному просторі лише для створення паніки".

Коваленко підкреслив, що спроби ворога посіяти страх серед населення безпідставні та мають суто пропагандистський характер.

"Щодо греблі Київської ГЕС – загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто – там був підрив зсередини. росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки, не більше", – написав Коваленко.

Нагадаємо, на Одещині зросла кількість травмованих внаслідок ворожої масованої ракетної атаки. Якщо вранці було відомо про чотирьох поранених, зараз їх вже сім, повідомив керівник місцевої ОВА Олег Кіпер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Київщині внаслідок російської масованої атаки постраждали троє людей, серед яких п'ятимісячна дитина. Відповідні дані озвучили в Нацполіції.

Головне